Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Bol som na Vašom koncerte v Bratislave 2.7.2008. Chrámová akustika bola vynikajúca. Mal som pocit, že Vaša hudba lieči. Existuje záznam z tohoto koncertu? Inak Vám želám aby ste ešte dlho mohli rozdávať to, čo rozdávate :-).

  2. Úžasná Ivo, přeji Vám k dnešním narozeninám nechť Vaše kroky štěstí provází a ve všem se Vám daří jako doposud:) Přeji Vám co nejméně bouřek na nebi Vašeho života:)Buďte stále svá a usměvavá:)Moc si Vás vážím!!!Krásný den plný slunce a pohody:)*CARPE DIEM*M*

  3. Milá Ivo, kdyby se každá jednotlivá myšlenka těch, kteří na Vás v dnešní narozeninový myslí s láskou a vděčností, nějakým kouzlem proměnila v tu nejtenčí čárku a spojila se s Vámi, jako středem, nebylo by asi to takhle namalované slunce k poznání. Vypadlo by totiž jako kruh s nezměřitelným poloměrem. Přeju setrvalé zdraví a obousměrný tok radostí. S.

  4. Dakujeme, ze ste dali Azyl Jirkovi Mrazovi. Dakujeme ze si ho Roma uctia. Jeho kolegovia sa cuduju, ked dojde do Prahy, ze co tu robis? Majte sa, a ostante taka ako ste. Paul

  5. …a priatelia, neviete si predstavit ako uzasne bolo na Ivinom koncerte v Trencine, na festivale Pohoda!!! *Ivi, ja vsetky Vase koncerty vzdy velmi silno prezivam, lebo su neskutocne uzasne, plne energie, zivota, krasy a niecoho velmi, VELMI obohacujuceho. Tak spominam, ze od prveho koncertu – mojho najoblubenejsieho – v Redute s NBE, ubehlo (velmi rychlo) uz docela dost rokov… Ja Vam ale strasne dakujem, ze vo mne stale dokazete vyvolat ten skvely pocit, ktory ja celkom presne ani neviem pomenovat, ale mozno by sa dal prirovnat ku frazeologizmu “byt v siedmom nebi”. To je jednoducho kraaasa byt v centre toho, co vam dava vela pozitivnej energie a co vas istym sposobom nejako utvara. Za tie roky nebola 1 skladba, co by sa mi nepacila a nebol koncert, ktory by ma nudil. Robite nadhernu a jedinecnu muziku, spolupracujete so skvelymi hudobnikmi – len tak dalej! Drzim palce, aby ste mali stale take stastie na ludi s ktorymi spolupracujete. Tesim sa na nove projekty 🙂 j.

  6. koncert na pohode bol skutocny-neskutocny zazitok… dakujem, ze robite hudbu tak, ako ju robite… je to velka radost a inspiracia… vela chuti, radosti a napadov aj dalej… + vsetko najlepsie 🙂

  7. tolik krasnych slov ,az srdce poblaznene skace radosti! velmi si toho vazim a dekuji*

  8. Paní Bittová, vy jste úžasná čarodějka, kouzelnice, divoženka… Včera v Olomouci jsem si Vás vážně užívala. Bylo to maximálně nabíjející! Z Vás čiší taková radost a energie, to je nádhera! Vážně pocta, že jste nás navštívila. Pan George byl taky famózní. Ať Vám to ještě dlouho vydrží, jste báječná!

  9. Milá Ivo, včera na radničním nádvoří v Olomouci jste působila jako generátor radosti z muziky a života a CHUTI do něj. Děkuji a moc Vám přeji, aby měl i dostředný účinek. S.

  10. Promiňte mi všichni, že toto fórum využiji k něčemu jinému, než bych asi měla. Chtěla bych totiž sehnat kontakt na jednoho človíčka (mužského pohlaví :o) ), který byl na Colours of Ostrava… Bohužel jsem se ho v tom Coloursovém ruchu nestihla zeptat na jméno. Přijel tam ve skupince mladých a říkal, že jsou známí od Ivy Bittové (proto to píšu právě sem, že). Měli problém s lístkama, protože mohli mít VIP lístky přes agenta paní Bittové, ale nějak to zlyhalo… Já jsem prodávala “pas stodolní” a chvíli jsem si s něma povídala. No a ten kluk má delší vlasy (barva něco mezi blond a světle hnědou), tuším pár dredů, momentálně slušně opálený (před Coloursama byl ve Španělsku)… Prosím kohokoli, kdo víte o koho se jedná, napište mi… Díky moc a nezlobte se, že jsem to tady tak zahltila… lenka_es@centrum.cz

  11. Greetings from Germany. I am enjoying your musik much, learned to know you on “Mater”, now I listen to Elida and Bile Inferno. Thank you for that wonderful, inspiring musik. It ist great fun listening to your voice and violin.

  12. ANO, měl jsem pocit, že kostel u Sv. Jakuba zažil včera něco transcendentního. Bylo to něco, co vychází z ryzí podstaty a šíří se přesvědčivou přirozeností. Pod touto opravdovostí se bortí zakódované hranice omezenosti poloh vnímání. Iva prostě není běžná a za to vřelé díky!

  13. Skladba vztahující se ke knize Margarety Starbird – “Žena s alabastrovým pohárem” je Arvo Pärt : The woman with the alabaster box na albu – A Tribute, 2005 !! Červené botičky, modrá sukénka a Boží zpěv v kostele? Ano, tak se to má dělat 🙂 Sv.Jakub 14.7.2008

  14. Dobrý den, Moc děkuji za zážitek z koncertu v rámci Colours of Ostrava, byl to pro mě jeden z vrcholů celého festivalu. Náramně jsem si to užila, byla radost na Vás koukat, bylo cítit jak se hudbou bavíte. škoda, že to bylo v kostele, úplně to se mnou šilo…:-) krásný den přeju

  15. Milá Ivo, děkuji ! Právě jsme se vrátila z vašeho koncertu, byli jste úžesní, všichni …. Děkuji a přeji všechno krásné ….

  16. Milá Iva,včerajší koncert v Prievidzi bol fascinujúci svojou emotívnou silou a energiou. Ďakujeme za tento skvelý zážitok i za to, že ste sa svojím hlasom dotkli srdca každého z nás, a že i vďaka Vám, skvelému orchestru, zboru a fascinujúcej hudbe V. Godára sme si mohli opäť „ukradnúť“ množstvo krásnych hudobných okamihov. Ste vežmi éterický človek, muzikantsky natožko presvedčivý, že by ste svojím spevom snáď i hada prinútili zjesť jablko. Máte v sebe obrovský dar – i vďaka Vášmu nenapodobitežnému hudobnému umeniu žijete naozaj a to je vzácne, pretože mnohí žudia dnes len existujú. Ešte veža takých koncertov, krásne leto plné len príjemných stretnutí a všetko len to najlepšie! S úctou a vďakou…N.

  17. Milá Iva, zažila som krásne chvíle na Vašom kocerte, ktorý bol usporiadaný v Piaristickom kostole v Prievidzi. Bravó!!! Veža takýchto úspechov.

  18. Milá Iva, práve som sa vrátila z vášho koncertu v bratislavskom kostole. Chcem Vám poďakovať za množstvo emócií, ktoré som na Všom koncerte precítila. Ste stelesnená hudba! Inak to neviem vyjadriť. Ešte som nepočula nikoho, kto by každým jedným nádychom či výdychom vyludzoval tak úžasné, harmonické a pritom živočíšne žudské tóny v tom najrýdzejšom zmysle slova. A skoro by som bola zabudla – vari nikdy nezabudnem na vtáčí spev z Vašich huslí. Je vo váš niečo detsky milé, čo mi dáva nádej. Prajem Vám všetko dobré!!!

  19. Vazena a mila Iva, na Vasom utornajsom koncerte ma ovial vanok detskej nesputanej a tvorivej slobody – vlastne tak ako vzdy, ked Vas pocuvam. Tondovi to ako klaviristovi velmi slusi, hoci najvacsi zazitok som mala z jeho perkusionistickeho vykonu.. Davidova gitara k Vam stylovo velmi pekne zapadla. Dakujem a dufam, ze Vam sice uz trochu odkvitnuta levandula aspon trochu ovonala vecerny vzduch 😉 Majte sa dobre.

  20. Dnes večer to byl proud radosti, štěstí, energie a úžasné hudby doplněný šikovnými muzikanty, nádherným hlasem, různými jazyky… i dupnutími dámy v červených lodičkách obutých na krásných nohou. Moc vám to Ivo slušelo. A došlo i na tu žlutou růži. Krásný večer a díky moc za nádherný hudební i vizuální zážitek.

  21. Mila Ivo, v posledni dobe uz tak casto nedojimam. ale dnes vecer jsem mel to stesti byt na vasem koncertu. jste tak cista duse, vase aura zarila po celem kostele, energie proudila skrz vsechny. dekuji za to moc. at je vam dobre na svete. zaslouzite si taky dostavat. Moc zdravim M

  22. Ivo, jsou dva muzikanti, kteří když “spustí”, tak mě mrazí a krásně hřeje na tomto světě. Jedním je Chat Baker a druhým jste Vy. Díky za všechny ty krásné tóny a ve spojení s Vaším počertechkrásnookým pohledem vzniká spojení, které je lepší než…a lepší neeežž…tak jinak, je nejlepší:-). Krásný život Vám přeju z hlouby duše.

  23. Dobrý den Ivo, chtěla jsem se zeptat jestli někdy neplánujete potesit Vase priznivce v Bruntále? Jinak Vám preji mnoho uspechu, jste proste skvela!!!!

  24. I’ve sent you congratulations in Italian first. I hope that you will come to Austria on your tour. In this case it would be nice if you inform me.

  25. complimenti…sei il meglio dopo i pink floyd…. mai sentito una voce come la tua… spero vieni in Austria per un tuo concerto… certamente io ci saró. Salutoni

  26. mila Blanko, dekuji za psanicko a ver, ze bych velmi rada potesila Tve srdicko a zazpivala tu krasnou pisen, ale bez toho uzasne doprovodu Dobra to nemuzu uskutecnit,ach jo,….

  27. Dobrý večer. Především bych chtěla jako hodně lidí tady vyjádřit obdiv k Vaší tvorbě (hlavně hudební, ale i jiné:). Měla bych takové “malé-velké přání”. Šla by na koncertě v Olomouci zahrát písnička “Prostři mi plátnem”? Už dva roky mě totiž provází studiem tady a v těžkých chvílích povzbuzuje hodně lidí, kteří se na Váš koncert taky chystají. Děkuji předem za jakoukoli odpověď… 🙂

  28. DVD FROM CONCERT JAZZ Zdravím všechny příznivce, protože se hromadí dotazy na DVD z koncertu Kelarova – Bittova JAZZ, z pražské Lucerny, tak tady je pár informací. DVD je ve stadiu dokončování a bude uvedeno na vánoční trh 2008. Způsob jakým bude distribuováno se dozvíte v průběhu října na stránkách Ivy a Idy, ale také v médiích. Všem přeji hezké léto. Peter Serge Butko – producent koncertu. Dear friends, DVD from Jazz concert is coming in november 2008. All news you can catch on Ivas web. Have nice summer.

  29. tak to je skvělé,jinak už jsem se chystal na vloupačku do archivu českého rozhlasu, přeji vám stále svěží vítr do vašich plachet

  30. frantisku, cd vyslo jak v Holandsku tak v CR u Indies records,je to nahravka z koncertu s Nederlans Blazers Ensemble : Dance of vampires, najdes na mem webu v prehledu diskografie,zluty obal, krasne leto*

  31. dobrý den, před pár lety jste zahajovala nějaký festival vážné hudby v doprovodu dalších hudebníků jen si vzpomínám že převládali dechy. tento váš koncert běžel živě na čt a po nějakém čase pouštěli záznam i v českém rozhlase. existuje prosím toto cd a jestliže ano jak se jmenuje ? děkuji moc za odpověď . s pozdravem franko

  32. Dear Iva, thanks a lot for this information, have a “NICE” summer too, best regards from Vienna

  33. Reinhard,I think DVD will come out around Christmas time. I”ll bring information on my web soon*have a nice summer.

  34. Hello Iva, Have you any idea, when will the DVD (or CD) from your concert with your sister Ida Kelarova (January 2008 at Lucerna) release. Thank you so much for an short answer and MANY THANKS for your exrtraordinayry music.

  35. Pekný deň prajem a vyjadrujem nesmierny obdiv a úctu ku vašej práci. V tejto chvli mám na mysli hlavne vašu hudobnú tvorbu, ktorá je tak výnimočná a pútavá. Ďakujem Vám za nesmierny kultúrny prínos plný inovácie. Peto-SR(Rimavská Sobota)

  36. …v tom by problem nebyl,jen potrebuji Vasi adresu*dekuji za mila slova uznani.Krasne leto*

  37. Kdyz jsem videl film Tajnosti, hned jsem si ho zamiloval. Naprosto excelentni vykon.Skladam holt vasemu vsestranemu talentu. Je to muj nej!film. Rovnez bych chtel pozadat o autogram, byl by v tom problem? :o)

  38. Kedy bude vas film Tajnosti v kinach v Parizi? Zatial som ho tu este na programe nevidela. Dakujem a uz sa nanho tesim.

  39. Ms. Bittova, thanks for coming to Melbourne. It was amazing. Please come back soon. Dekujeme 🙂

  40. Terezka, ak by si potrebovala, tu sa ten dokument volal “Na památku Osvětimi”.

  41. Mila Terezo, koukni do me biografie a v rubrice film najdes nazev BBC dokumentu.Hezke jaro*

  42. Dobrý den, moc prosím, můžete mi napsat název dokumentu k výročí osvobození Osvětimi, ve kterém jste hrála? děkuju!

  43. Dobrý den, tak jsem se právě dočetl, že hrajete na Olomouckém kulturním létu 🙂 Už se Vás v Olomouci nemůžeme dočkat, byl jsem na vašem koncertu už hodně dávno a celých 6 let mi unikáte, tak snad to konečně vyjde 🙂

  44. Moji pratele, vse plati, srdecne Vas zdravim z Australie a prosim o trpelivost. Po navratu pristi tyden dam jiz na web vsechny nove terminy. SK bude a aj sa tesiiim*

  45. Pozdravujem Vás z Prievidze.Na plagátoch festivalu Letná pauza je na deň 9.júla uvedené aj Vaše meno.Vy v rubrike koncerty na tento deň nič také nemáte. Je to pravda alebo nie?Ak áno,tak bude Mater? Ďakujem za odpoveď.

  46. Iva: I missed you in Saratoga. Argh! When do you return to sunny California?

  47. Zdravím Vás, jste úžasná a Tajnosti jsou krásnej film. Píšu hlavně, abych vám dal tip na úžasnou muziku, pokud ji tedy už neznáte: Maria João a moje oblíbené album Cor. Myslím, že toho máte dost společného. Mějte se dobře.

  48. Tajnosti ziskaly tri oceneni na Internacional film festivalu v Syracuse NY : strih, rezie, postava Julie! Uzasna radost!

  49. pro viktora: text ” … pramínek na jaguára …” je z písničky Za poryvů z alba Entropicture od Dana Bárty.

  50. Dobrý den, v jedné Vaší písničce zpíváte “…pramínek na jaguára…”. Moc bych ji chtěl, ale nevím jak se jmenuje, ani na jakém albu by mohla být. Vím, že byla v rytmu salsy… Děkuji za odpověď , Viktor. ( qce@seznam.cz )

  51. Dobrý den, rád bych se zeptal, jestli jste napsala také nějakou skladbu pro violu (hrál jsem sólovou Meditaci Gila Rome od paní Bodorové a rád bych poznal také Vaší tvorbu). Děkuji T. Hanousek, Praha (hanousek.t@centrum.cz).

  52. vyborne!!! Tak drzime palecky 🙂 …ja som si aj myslela, ze by si nelajstli, aby nedali niekomu od Vas vediet – ale popravde, skutocne to v tom momente dost nezorganizovane posobilo 😀 Inak fajn program. Keby bude ten festival v Syracus?

  53. organizace byla v poradku, mela tam byt muj syn na eventuelni prevzeti ceny, bohuzel nedorazil, ach jo,ceka mne dalsi ucast na film.festivalu v Syracus, tak si to tentokrat pohlidam sama,…maj sa uzasne, aj Vy Vseci

  54. Vcera vecer sa u nas odovzdavali narodne filmove ceny “Slnko v sieti”. Ide o projekt Slovenskej filmovej a televiznej akademie. Kedze Tajnosti su film s cesko-slovenskou koprodukciou, boli zaradene medzi nominovane filmy. V kategorii najlepsi herecky vykon v hlavnej ulohe ste boli nominovana VY, Tana Pauhofova (za 2 hl.role) a Dorota Nvotova. Takze ste to vyhrali Vy, co sa velmi tesim!!!! 🙂 Co sa tyka organizacie, bolo to trochu nedomyslene, pretoze nevybavili nikoho, kto by si za Vas prisiel prevziat cenu. Mozno to ale bolo preto, lebo vlastne nik z nominovanych nemal vediet, ze je vitazom skor, nez priamo na udelovani… http://www.slnkovsieti.sk/

  55. Ivinka, GRATULUJEM ku cene za stvarnenie Julie v Tajnostiach 🙂 Mam velku radost – zasluzili ste si!! j.

  56. Milá Ivo, i když hudební buňky mám nastavené nějak úplně jinak a na Váš koncert stěží kdy půjdu, přecijen jednu věc jsem Vám chtěl říct, už dlouho: neznám nikoho jiného, kdo se umí tak krásně usmívat očima jako Vy. Z Tajností jsem byl jako u vytržení. Tak ať ještě dlouho lidem rozdávate radost, ať už čímkoli!

  57. Aka bola atmosfera v Carnegie Hall??? Verim, ze koncert dopadol skvelo! Velmi na Vas stale myslim. *j

  58. Dear Iva, Hope you have a good time in the United States, just a question: what’s about the DVD from the concert with your sister Ida Kelarova from January in Prague. Thank you so much for an answer. Best regards and all the best for you

  59. Pani Ivo, od kiedy Paniš usłyszałem uwierzyłem w anioły. Dziękuję za wszystko. Mam nadzieję że nas Pani kiedyœ odwiedzi.Serdecznie zapraszamy do Szczecina, do Polski. Pozdrawiam serdecznie i goršco.

  60. napodobne 🙂 🙂 …Dufam, ze bude viacej koncertov v okoli BA! A chybate nam tu vsetkym, Ivi.

  61. Jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja sa uz neviem dockat! Uz chcem jul !!!! :))))

  62. Moji drazi,je planovane turne na cervenec! Uz brzy budu hrat jak v CR Tak na Slovensku a tesim se velmi!

  63. Milá Ivo, trochu mi tu v Čechách scházíte…Přeju hodně štěstí a inspirace za okeánem.

  64. MIla Iva! tvoj hudobny prejav a vobec tvoju osobnost velmi obdivujem, mam na mysli hlavne to, ze si hladas svoju osobnu cestu a keby tak kracal kazdy clovek a vydaval zo seba to najlepsie, bolo by to krasne pre neho ako aj pre druhych tak ako to je krasne v tvojom zivote. Potesil by ma tiez nejaky tvoj koncert na Slovensku. Zelam zdravie a vela tvorivej inspiracie. Bud v dobrom!

  65. Paní Ivo, přeji Vám moc krásné Velikonoce, užijte si je ve zdraví a spokojenosti. Nedávno jsem po dlouhé době viděla na DVD muzikál Balada pro banditu a živě si pamatuji jak mě uchvátil když jsem ho viděla jako malá holka a vy a Mirek Donutil jste pro mě byli nadlouhou dobu tím nejhezčím a nejromantičtějším párem. Ještě jednou díky za krásný zážitek z tohoto muzikálu

  66. Usmievava ivo,vzdy ked pocuvam tvojhu musicku }co je vlmi casto|tak citim taky zvlasny pocit,je to vsetko nabite strasnou energy,drzim palceky v hudobom svete a nech ti to :carovne: zostane v tebe “..a este by som rada vedela kedy nas potesis aj na slovensku<

  67. a ještě P.S.: toho Reynka jsem si vybrala jen díky tomu, že jsem jeho texty slyšela od Vás… je možné, že bych se k tomuto úžasnému umělci jinak ani nedostala, díky i za to. Z.

  68. Milá Ivo, Váš úžasný projev a hudbu poslouchám už asi 10let; to jsem si tehdy zcela náhodou koupila Bílé inferno…(dodnes mě chytá za srdce) Letos končím studia na Univerzitě v Hradci Králové a vybrala jsem si téma “Bohuslav Reynek a jeho umělecká cesta”. Texty v Bílém infernu jsou mj. i od něj. Chtěla jsem se Vás proto zeptat na podrobnosti, jak se Vám jeho texty zpracovávaly, proč jste vybrala právě tyhle atd…Do závěrečné kapitoly “Aktuálnost Reynkovy výpovědi” bych moc ráda uvedla i Vaše vyjádření, pokud by to bylo možné. Děkuji. Jestli najdete chvilku, budu Vám vděčná. mail: zoe@volny.cz

  69. dear iva, a very nice HAPPY EASTER weekend to you, thansk y lot for your music…….:-))

  70. Michale, dekuji za souzneni. V lete budu opet koncertovat v CR. Preji Vesele Velikonocni svatky Tobe i odtatnim! HAPPY EASTER TO ALL OF YOU,…!

  71. Mila Ivo, prave mi hrajes… Neumim popsat, co citim. Tvou hudbu jsem dlouho nachazel a objevoval spis nahodne. Ale posledni tri roky, jako by se to vse zintenzivnilo. Zatim bohuzel neznam mnoho tvych alb, ale z toho, co jsem slysel jsem uplne mimo. Nesmirne me to inspiruje – nejen hudba, ale i tvuj pristup k zivotu. Nemuzu se dockat, az te uvidim zive – pry se to s nahravkou vubec neda srovnat. Drzim ti palce.

  72. Dear Iva: I will attend your showa at Zacatecas, Mexico. So, Marc Ribot si playing with you? I believe there are chances to edit some of your music in my country. I also believe that your work should be more popular in South America. Feel welcome to Zacatecas and Mexico. Me and some other friends from Guadalajara that enjoy your music a lot will be there on March 15th. Va un abrazo

  73. Jupiiiiiiiii:))))))))))))) Na Slovensko a v lete?:)))) Vies co? Aj ja som mala v poslednej dobe akysi splin, ale po tvojom odkaze je fuc:) A aj tvoj splin by sa mal cim skor vyparit, alebo ho rovno vyzen!:) Hes, hes! Uz sa zletnieva, to zarucuje rychle roztopenie smutku:) Skus na nho este obcas fuknut fenom, to by malo topenie urychlit:) Alebo obijmi strom, neverila by si ako velmi to pomaha!:) Mame ta radi:)

  74. Mily Juraj a ostatni mili, mam z vasich slov tak velkou radost! Zrovna v tyto dny je mi nejak smutno na srdicku, tak dekuji velmi a v lete urcite prijedu hrat i na Slovensko! Krasne dny preji Vse*i.